Kolejny przepis na bezglutenowe pączki tym razem na bazie serka waniliowego homogenizowanego. Pączki można powiedzieć są błyskawicznie. Z takiej ilości wyjdzie 20 pączków, a czas ich zrobienia nie zajmie więcej niż 30 minut 🙂

Bezglutenowe pączki serowe

Składniki:
1 całe jajko
10 g cukru waniliowego
200 g homogenizowanego serka waniliowego
150 g mąki bezglutenowej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

olej do smażenia
cukier puder do posypania

Do miski wbij całe jajko, dodaj cukier waniliowy, serek homogenizowany i dokładnie wymieszaj. Do masy serowej dodaj proszek do pieczenia oraz mąkę i dokładnie całość wymieszaj przy pomocy miksera. Ciasto będzie w miarę gęste.

Rozgrzej olej i smaż z obu stron po około 1 minuty na każdej stronie (do zarumienienia). Średnią łyżką, zwilżoną w gorącym oleju nakładaj małe porcje ciasta i wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Po usmażeniu odstaw na ręcznik papierowy lub metalowy ruszt, żeby pączki ociekły z tłuszczu. Wystudzone pączki posyp cukrem pudrem. Smacznego 🙂

Bezglutenowe pączki serowe

Bezglutenowe pączki serowe

Tagi:

komentarzy 6 do wpisu “Błyskawiczne pączki bezglutenowe”

  1. Małgos napisał(a):

    Robiłam te pączki już nie raz są po prostu rewelacyjne i szybkie do zrobienie, zjadane w mgnieniu oka.

  2. Marta napisał(a):

    Witam, z jakiego serka homogenizowanego korzystacie?

  3. Genia napisał(a):

    Super pączuśie, wczoraj je robiłam, poszły w mgnieniu oka:)

  4. Dorota dermiblog napisał(a):

    w smaku nie do końca jak pączek…

  5. Joanna napisał(a):

    Pyszne

  6. Wojtek napisał(a):

    cieszy mnie to 🙂

Zostaw odpowiedź

Możesz używać następujące tagi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

*