W ostatni weekend byliśmy w lesie. Niestety byliśmy popołudniem więc udało nam się znaleźć zaledwie kilka podgrzybków i prawdziwka. Następnego dnia zrobiliśmy przepyszną jajecznicę z grzybami. Wspaniałe, proste i szybkie danie na bezglutenowe śniadanie.

Składniki:
kilka leśnych grzybów (borowiki, podgrzybki, maślaki itp)
1 cebula
6 jaj
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Grzyby dobrze oczyść i umyj. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Nastpępnie dodaj pokrojone grzyby i smaż pod przykryciem na małym ogniu wraz z odrobiną soli i pieprzem przez ok. 20 minut, często mieszając. Gdy będą już miękkie, zdejmij patelnię z ognia i dodać 6 jaj. Dokładnie rozmieszać. Postawić na niewielkim ogniu i smażyć, ciągle mieszając. Smacznego 🙂

Jajecznica z grzybami

Tagi: ,

Zostaw odpowiedź

Możesz używać następujące tagi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

*