Lubisz kasze gryczaną polaną sosem warzywnym, z kawałkiem duszonego mięsa 🙂 polecamy poniższe danie.

Składniki:
30 dag szynki lub łopatki
1 marchewka
½ papryki czerwonej
mała cebula
garść fasolki szparagowej
6 pieczarek
4 łyżki mąki bezglutenowej
pieprz, sól
2 liście laurowe
2 łyżeczki przyprawy bezglutenowej (suszone warzywa)

Mięso pokrój na plastry i rozbij, posól i popieprz. Obsmaż na gorącej patelni, wcześniej obtaczając w mące bezglutenowej. Do rondla wlej wodę, posól (1/2 łyżeczki soli), włóż 4 ziarenka pieprzu, 2 liście laurowe i wsyp przyprawę bezglutenową. Warzywa pokrój w grubą kostkę i włóż do rondelka. Następnie włóż obsmażone mięso i na wolnym ogniu gotuj do miękkości.

Podawaj z kaszą gryczaną. Smacznego 🙂

Szynka w sosie warzywnym

Tagi: , , ,

Zostaw odpowiedź

Możesz używać następujące tagi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

*