Łatwa w wykonaniu potrawa z ziemniaków – placki ziemniaczane. Mateusz zajada się nimi, najchętniej z cukrem 🙂 Bardzo dobre są z majonezem lub z twarożkiem.

Składniki:
700 g ziemniaków
1 średnia cebula
1 marchewka
5 łyżek mąki bezglutenowej
2 jajka
1 łyżka soli
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka majeranku
olej do smażenia

Obierz warzywa i zetrzyj na drobnej tarce. Do utartej masy dodaj jajka, mąkę i przyprawy, całość wymieszaj. Na rozgrzanym olej smaż placki.
Podawać najlepiej ciepłe z cukrem, majonezem bezglutenowym, twarożkiem z dodatkiem rzeżuchy. Proste danie, ale przepyszne 🙂

Placki ziemniaczane z twarożkiem

Tagi: ,

Zostaw odpowiedź

Możesz używać następujące tagi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

*